Bu ev, aynı zamanda Situation-based Operation (Durum Odaklı Operasyon) olarak da bilinen, yerel mimarlık stüdyosu SO tarafından tasarlandı. Bir sıra kısa ve kalın tuğla duvarlar etrafına katlanan iç ve dış odalardan meydana gelen yapıya ''Wonderwall'' ismi verildi.
Bu konut, üzerinde bulunduğu tepenin eğimiyle uyum sağlayabilmek adına bir seri farklı kademe oluşturularak tasarlandı. Merdivenler; katlar arasında farklı rotalar çizmek amacıyla, odaların etrafına dağıtılarak yerleştirildi.
"Bir ev temel olarak yaşama mekanıdır" diyen mimar Narong Othavorn şöyle devam ediyor: "Bu evin büyük bir açık planı ile dış ve iç mekan arasında geniş bir açık alanı var. Mevcut araziyi kesen büyük duvar ise; farklı mekan ve işlevlere sergileme ile seri oluşturan sahneleri yaratma amacına yardımcı oluyor. Ana yatak odası ve banyo arasına sıkışmış şekilde tasarlanan yüzme havuzu, en üst katta yer alıyor. Ana yatak odası ve banyoda, havuz tarafındaki cephelerde cam kullanılmış; böylece bu iki odada bulunanlar suyun ardından birbirlerini görebiliyorlar.
"Evin sahibinin yüzmeden hemen sonra banyo yapabilmesini istedim" diye açıklıyor Othavorn.
Bu oda kümesinin etrafını, ışığı içeri alırken, aynı zamanda mahremiyet sağlayan panjur şeklindeki çitler sarıyor.
"Arsaya ilk girildiğinde yatak odası görülebiliyor fakat sadece galeri benzeri oturma odası ile yüzme havuzunun oluşturduğu sıralı sahneleri geçtikten sonra bu mekana ulaşılabiliyor," diye de ekliyor Othavorn.
Bu "galeri-benzeri" oturma ve yemek odası da en üst katta yer alırken, korunaklı bir dış mekan mutfağı ve oturma odası ise bir alt katta yer alıyor.
Mimarın malzeme paleti; kırmızı tuğla, brüt beton ve ahşap döşemeyi içeriyor. Cam duvarlar ise istenildiği zaman açılabilen akordeon benzeri panellerden oluşuyor.